Storytel

Logo Storytel

Storytel is één van ’s werelds grootste diensten voor het streamen van luisterboeken en e-books. Het Zweedse bedrijf Storytel is opgericht in 2005, maar is actief op de markt sinds 2013. De enorme aanbieder heeft een grote collectie aan luisterboeken en e-books. Vergeleken met veel andere aanbieders, richt Storytel zich wel op de Nederlandse markt. De audioboeken en e-books worden zowel Engelstalig als Nederlandstalig aangeboden. Intussen heeft Storytel al 1,3 miljoen betalende leden in meer dan 20 verschillende landen.

Abonnementen en prijzen

De prijzen van Storytel verschillen per abonnement. Hieronder lees je meer over de verschillende Storytel abonnementen.

Storytel unlimited 

Het Unlimited abonnement van Storytel is het basisabonnement. Het abonnement biedt jou als luisteraar een onbeperkt assortiment. Je kunt ook gebruik maken van onbeperkt offline boeken opslaan. Hiermee kun je offline naar verhalen luisteren. Het Unlimited abonnement is beschikbaar voor €12,99/maand waarbij je een proefperiode hebt van 14 dagen. In het Unlimited abonnement kan 1 volwassene en 1 kind (t/m 12 jaar) gebruik maken van het luister en leespakket. Met de zogeheten Kids Mode heb je enkel toegang tot de kindercatalogus (t/m 12 jaar).

Storytel Family

Als je met meer dan 1 persoon gebruik wilt maken van een abonnement zijn de Family abonnementen goede opties. Een Family abonnement is bedoeld voor 2 volwassenen en 2 kinderen (t/m 12 jaar) en kost €16,99 per maand. Hierbij kun je onbeperkt gebruik maken van alle e-books en luisterboeken. Ook kun je bij dit abonnement offline boeken opslaan. Met de zogeheten Kids Mode heb je 2 maal toegang tot de kindercatalogus (t/m 12 jaar).

Storytel Family+

Als laatst heeft Storytel een Family Plus abonnement van €19,99 per maand. Hierbij kunnen 3 volwassenen en 3 kinderen (t/m 12 jaar) gebruik maken van het abonnement. Dit abonnement is zeer geschikt voor gezinnen die uit meer dan vier personen bestaan. Met de Family Plus kun je tot wel 6 accounts creëren. Echter bestaan 2 van deze accounts uit de standaard Kids Mode. Met de Kids Mode heb je enkel toegang tot de kindercatalogus (t/m 12 jaar). Met het Family Plus abonnement kun je tot 6 accounts tegelijk gebruiken op verschillende apparaten.

Voor- en nadelen

Storytel heeft zoals iedere aanbieder enkele voor- en nadelen.

Voordelen:

 • Storytel heeft het grootste aanbod in Nederlandse luisterboeken
 • Offline boeken te beluisteren
 • Mogelijkheid om de app tegelijkertijd op meerdere apparaten te gebruiken
 • Kwalitatief goede en overzichtelijke app

Nadelen:

 • Vrij prijzig in tegenstelling tot andere luisterboeken apps

Storytel opzeggen

Opzeggen via de website

Als je je abonnement wilt opzeggen, kun je deze via de website beëindigen. Je gaat naar www.storytel.com en gaat naar Mijn pagina -> Mijn account -> Abonnement -> Beheer. Via de accountpagina klik je op Abonnement beëindigen en op Bevestigen.

Per e-mail ontvang je een bevestiging met de beëindiging. Je kunt op elk moment je abonnement beëindigen. Het abonnement kun je gebruiken tot het einde van de huidige betaalperiode. Ook kun je latere een abonnement starten op hetzelfde account.

Opzeggen via de app

app van storytel

Wanneer je een in-app abonnement direct in de app start, moet je het abonnement ook via de app opzeggen.

Apple:

 1. Open de instellingen app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op ‘Abonnementen’.
 4. Tik op het abonnement dat je wilt opzeggen.
 5. Tik op ‘Annuleer abonnement’. Als ‘Annuleer abonnement’ er niet tussen staat, is het abonnement al opgezegd.

Google:

 1. Open de Google Play-app Google Play op je telefoon of tablet.
 2. Tik op het profielicoon.
 3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Abonnementen.
 4. Tik op Abonnement opzeggen.
 5. Volg de instructies.

Storytel aanbieding

Hieronder staan enkele aanbiedingen van Storytel. Het betreft een actueel aanbod van Storytel korting.

Luister 14 dagen gratis

Met deze basisaanbieding kun je 14 dagen gratis gebruik maken van Storytel. Op deze manier kun je de app gemakkelijk leren kennen. Dit aanbod geeft je toegang tot het gehele aanbod van audioboeken en e-books van Storytel.

Studentenkorting

Voor studenten is er een speciale studentenkorting bij Storytel. Zo kunnen studenten voor een lagere prijs gebruik maken van luisterboeken en e-books van Storytel. Het studenten abonnement bij Storytel kun je 14 dagen gratis uitproberen.

Bestel de reader

De Storytel reader is nu verkrijgbaar voor slechts €99,99. Met dit apparaat kun je zowel de boeken van Storytel lezen als luisteren.

Veelgestelde vragen

Wat kost een Storytel per maand?

Abonnementen van Storytel variëren in prijsklasse. Er zijn 3 abonnementen beschikbaar: Unlimited van €12,99/ maand, Family van €16,99/ maand en Family Plus van €19,99 per maand.

Hoe werkt Storytel?

Een boek luisteren, in plaats van lezen. Storytel is een van de aanbieders waarbij dat kan. Je beluistert zo’n 5.000 Nederlandstalige en Engelstalige boeken via de app. Daarvoor sluit je een abonnement af. Boeken los kopen is niet mogelijk bij Storytel.

Welke boeken staan er op Storytel?

Op Storytel kun je zo’n 5.000 boeken in het Nederlands of in het Engels beluisteren. Dit zijn allemaal verschillende boeken uit diverse genres en categorieën.

Hoe activeer ik Kids Mode?

Om Kids Mode te activeren, ga je naar Profiel -> Instellingen -> Account en klik je op de schuifgrendel. De eerste keer dat je de Kids Mode activeert, wordt er gevraagd een pincode in te stellen zodat een kind in deze mode kan lezen en luisteren.

Hoe kan ik Storytel opzeggen?

Als je een abonnement wilt opzeggen, kun je deze via de website beëindigen. Je gaat naar www.storytel.com en gaat naar Mijn pagina -> Mijn account -> Abonnement -> Beheer. Via de accountpagina klik je op Abonnement beëindigen en op Bevestigen.
Lees hier meer over het opzeggen van Storytel via de Storytel app.