Nextory

Nextory is een bedrijf voor het streamen van luisterboeken en e-books dat is opgericht in 2015. Het Zweedse bedrijf wil dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van het plezier van lezen. Ze proberen er dan ook alles aan te doen om iedereen uit te dagen om het plezier van lezen en luisteren te ontdekken. Nextory heeft een grote catalogus aan boeken en is één van de grootste aanbieders op het gebied van luisterboeken en e-books. De audioboeken en e-books worden In het Nederlands en in het Engels aangeboden. De app is ook in andere Europese markten beschikbaar. Met Nextory is het gemakkelijk om goede boeken te vinden.

Abonnementen en prijzen

Nextory

Prijzen van Nextory verschillen per abonnement. Je leest hieronder meer over de abonnementen die Nextory aanbiedt.

Goud

Het Goud abonnement van Nextory is het basisabonnement. Het abonnement biedt jou als boekenfan een onbeperkt assortiment. Je kunt offline ongelimiteerd boeken lezen en luisteren. Met dit abonnement kun je 4 profielen aanmaken. Echter kun je slechts 1 profiel tegelijkertijd gebruiken. Het Goud abonnement is beschikbaar voor €11,99/ maand. Het abonnement beschikt over een gratis proefperiode van 30 dagen.

Familie

Nextory beschikt ook over een familie abonnement. Hierbij kun je ongelimiteerd lezen en luisteren voor €14,99-€19,99/ maand. De exacte kosten hangen af van het aantal profielen dat je tegelijkertijd wilt gebruiken. Zo betaal je voor 2 profielen €14,99/ maand, voor 3 profielen €17,99/ maand en voor 4 profielen €19,99/ maand.

Als je kiest voor een Familie abonnement, heb je de mogelijkheid om een kinderaccount aan te maken. Zo kunnen kinderen op een eenvoudige manier geselecteerde kinderboeken lezen en luisteren.

Voor- en nadelen

Nextory heeft zoals iedere andere aanbieder enkele voor- en nadelen.

Voordelen:

  • Het familieabonnement kun je naar wens aanpassen
  • De app wordt steeds aangevuld met nieuwe boeken
  • Je leesgedrag is in te zien
  • Er kunnen leesdoelen worden ingesteld

Nadelen:

  • Je kunt de app niet gebruiken op een e-reader
  • Het is lastig te zien waar een hoofdstuk begint en eindigt

Nextory opzeggen

Opzeggen via de site

E-book

Als je het abonnement wilt opzeggen, kun je deze eenvoudig beëindigen. Dit doe je door in te loggen op ‘Mijn account’ op www.nextory.nl. Je gaat naar je account –> klik op ‘Abonnement’ –> selecteer ‘Abonnement opzeggen’. Hierna volg je de stappen totdat je naar de pagina wordt geleid met ‘Uw abonnement is nu geannuleerd’.

Je abonnement is geldig tot de volgende betalingsdatum. Je moet uiterlijk de dag ervoor opzeggen om de volgende periode niet te moeten betalen. Als je het abonnement tijdens de proefperiode opzegt, dan werkt het abonnement direct niet meer.

Opzeggen via de klantenservice

Als je liever contact wilt opnemen met de klantenservice, moet je dit uiterlijk 2 werkdagen voor de volgende betaling doen.

Je ontvangt altijd een bevestiging via je mail wanneer je een abonnement opzegt.

Nextory aanbiedingen

Hieronder staan enkele kortingen van Nextory. Het betreffen actuele kortingscodes of links naar aanbiedingen.

Luister 30 dagen gratis

Met deze basisaanbieding kun je 30 dagen gratis ongelimiteerd gebruik maken van Nextory. Zo kun je de app leren kennen en weet je hoe een abonnement in elkaar zit. Dit aanbod geeft je toegang tot het gehele aanbod van luisterboeken en e-books van Nextory.

Veelgestelde vragen

Wat is Nextory?

Nextory is een aanbieder van e-books en luisterboeken. Het is een Zweeds bedrijf dat beschikt over een bibliotheek van zo’n 200.000 boeken. Bij Nextory sluit je een abonnement af om beschikking te krijgen tot dit boekenarchief.

Is Nextory gratis? 

Nee, Nextory is niet gratis. Om e-books te lezen en luisterboeken te kunnen luisteren, moet je een abonnement afsluiten. Wél is er een gratis proefperiode van 30 dagen. Met deze gratis proefperiode kun je 30 dagen gratis gebruik maken van het gehele aanbod van Nextory.

Welke abonnementen heeft Nextory?

Nextory beschikt over 2 soorten abonnementen. Je hebt het Goudabonnement en het Familieabonnement. Voor het Goudabonnement betaal je maandelijks een bedrag van €11,99. Het Familieabonnement varieert in prijsklasse tussen €14,99 en €19,99. De prijs van dit abonnement is afhankelijk van het aantal gebruikers dat tegelijkertijd gebruik wil maken van het account.

Kan ik Nextory gebruiken op een e-reader?

Nee, helaas kun je Nextory niet op een e-reader gebruiken. Wél is Nextory app te gebruiken op zowel smartphones als tablets met een iOS of Android besturingssysteem.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Je kunt eenvoudig het abonnement van Nextory opzeggen. Hiervoor ga je naar www.nextory.nl. Je gaat naar je account -> klik op ‘Abonnement’ -> selecteer ‘Abonnement opzeggen’. Hierna volg je de stappen totdat je naar de pagina wordt geleid met ‘Uw abonnement is nu geannuleerd’. Je kunt ook naar de klantenservice bellen.