Luisterboeken op Spotify: hoe vind ik die?

Waarschijnlijk heb je de app Spotify op je smartphone of tablet om muziek of podcasts te luisteren. Maar, wist je dat er ook luisterboeken te vinden zijn op Spotify? Ideaal voor als je boeken wilt luisteren op de achtergrond, of voor onderweg als je aan het reizen bent. Wat de reden ook is, genieten van je favoriete auteur willen we allemaal wel! Maar hoe vind je deze op Spotify?

Luisterboeken Spotify

De afgelopen jaren zijn e-books en audioboeken steeds populairder geworden op de wereldwijde markt. Spotify is ideaal om gratis luisterboeken te beluisteren. Ook als je geen abonnement hebt bij Spotify, kun je naar gratis luisterboeken luisteren. Al kunnen deze wellicht door elkaar springen qua hoofdstukken. Om audioboeken te vinden op de app, moet je goed zoeken. Spotify heeft namelijk geen map met audioboeken. Als je zoekt op ‘luisterboeken’ zul je wellicht afspeellijsten tegenkomen die andere gebruikers hebben samengesteld. Er zijn redelijk wat gebruikers die dit soort playlists hebben samengesteld. Het enige wat je moet doen, is zoeken naar ‘luisterboeken’.

Een andere manier om luisterboeken via Spotify te vinden, is door op het gewenste apparaat naar Google te gaan en te zoeken op ‘luisterboeken Spotify’. Je kunt een van deze zoekresultaten aanklikken om naar de pagina van Spotify te gaan. Klik onderaan in Spotify ‘alle playlists’ weergeven. Je krijgt dan alle luisterboeken te zien die Spotify aanbiedt. Vrijwel alle boeken zijn in verschillende hoofdstukken af te spelen.

Wat natuurlijk het aller makkelijkste is, is dat je de titel of schrijver invult in de zoekbalk in Spotify. Zo vind je direct het luisterboek of de afspeellijst die jij zoekt.

Luisterboeken die op Spotify staan

Spotify heeft natuurlijk niet het grootste aanbod wat luisterboeken betreft. Grote spelers als Audible of het Zweedse bedrijf Storytel hebben een megagrote catalogus waar Spotify niet tegen op kan.

Smartphone in hand

Nederlandse boeken

Op Spotify staan enkele Nederlandse boeken. Helaas staat er niet veel online. Voor Nederlandse luisterboeken moet je misschien niet bij Spotify zijn, maar bij een aanbieder als de Luisterbieb of Storytel. Enkele Nederlandse boeken zijn:

 • Het meisje in het ijs – Robert Bryndza
 • De mannentester- Heleen van Royen
 • Moedervlekken – Arnon Grunberg
 • Turks fruit – Jan Wolkers
 • De wereld volgens Rob – James Bowen
 • Spijt! – Carry Slee
 • Een taxi naar de tering – Pepijn Lanen
 • De partycrasher – Sophie Kinsella

Engelstalige boeken

Uiteraard is het aanbod van Engelstalige audioboeken groter dan de Nederlandse catalogus. De streamingdienst biedt verschillenge genres, zoals thrillers of romans. Enkele Engelse audioboeken zijn:

 • The Great Gatsbu – F. Scott Fitzgerald
 • The Subtle Art of Not Giving A F*ck – Mark Manson
 • Pride and Justice – Jane Austen
 • Great Expectations – Charles Dickens
 • Alice in Wonderland – Lewis Carrol

Alternatieve plekken om audioboeken te downloaden

Spotify is dus een mogelijkheid om voorgelezen boeken te beluisteren, maar heeft simpelweg een klein aanbod. Ook is het zoeken naar boeken wat lastig. Als je echt geïnteresseerd bent in een goed luisterboek, zou ik voor een alternatieve app gaan. Er zijn namelijk veel aanbieders waarbij het aanbod een stuk groter is. De meeste mensen kiezen daarom ook voor een Storytel, Nextory of een Luisterrijk. Het nadeel van deze apps is dat je in de meeste gevallen een abonnement moet aanschaffen. Natuurlijk staat hier een groot aanbod aan e-books en luisterboeken tegenover. De keuze hangt uiteraard af van naar waar jij op zoek bent. Dit is een afweging die je zelf moet maken 😉