LuisterBieb

luisterbieb logo

Bij de online Bibliotheek heb je als lid toegang tot e-books en luisterboeken. De online Bibliotheek is onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek. Dit is de nationale bibliotheek. Vanuit de kracht van het geschreven woord dragen zij bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. De online Bibliotheek heeft een groot divers aanbod van e-books, luisterboeken en ander materiaal. Met de gratis app van de online Bibliotheek, kun je genieten van jouw favoriete audioboeken. De LuisterBieb catalogus beschikt over zo’n 2600 titels.

Abonnementen en prijzen

Om beschikking te krijgen tot de catalogus van de LuisterBieb, zul je lid moeten zijn van de online Bibliotheek of de lokale én online Bibliotheek.

Proefabonnement

Met een proefabonnement van de online Bibliotheek krijg je voor €8,99 1 maand toegang tot de gehele catalogus. Binnen deze maand kun je de volgende hoeveelheid op je boekenplank hebben:

  • 10 e-books
  • 10 luisterboeken

Na de looptijd van het proefabonnement stopt het lidmaatschap automatisch.

Compleet abonnement

Als je lid bent van de online Bibliotheek betaal je jaarlijks €42,-. Met dit lidmaatschap heb je beschikking tot de volgende punten:

  • Leen elke 3 weken 10 e-books
  • Leen elke 3 weken 10 luisterboeken
  • Lees je favoriete magazine in de TijdschriftenBieb
  • Laat je inspireren door tips en selecties van de online Bibliotheek

Je kunt met dit lidmaatschap maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk op je boekenplank hebben. Na 21 dagen worden de geleende boeken automatisch ingeleverd en kun je nieuwe boeken toevoegen aan je boekenplank. 

Word lid van de lokale bibliotheek

Bij de lokale bibliotheek leen je van alles. Van boeken tot luisterboeken, van films tot games. Bij de meeste bibliotheken is het lidmaatschap tot je 18ezelfs gratis. Een lidmaatschap vanaf 18 jaar verschilt per regio.

Het voordeel van een lidmaatschap bij een lokale bibliotheek is dat je fysieke boeken, films, tijdschriften, muziek en games kunt lenen én gebruik kunt maken van de online Bibliotheek.

e-book lezen op tablet

Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Goedkoop lidmaatschap
  • Boeken kunnen worden gelezen op een e-reader
  • Elke 3 weken kun je nieuwe e-books en luisterboeken lenen

Nadelen:

  • Er is geen gratis proefperiode

Online bibliotheek lidmaatschap opzeggen

De manier waarop je een abonnement kunt opzeggen hangt af van het abonnement dat je hebt.

Digitaal lidmaatschap van de online Bibliotheek opzeggen

Met een digitaal lidmaatschap hoef je niets op te zeggen. Het abonnement loopt na 1 jaar automatisch af en wordt dus niet verlengd. Wil je toch je abonnement per direct stopzetten? Dan moet je contact opnemen met de online Bibliotheek. Let op, je kunt alleen geld terugkrijgen als je binnen 14 dagen na de ingangsdatum van het abonnement je lidmaatschap opzegt. Na deze 14 dagen zul je het lidmaatschap moeten betalen.

Lidmaatschap van een lokale bibliotheek

Als je een lidmaatschap hebt bij een lokale bibliotheek, dan zul je contact moeten opnemen met jouw bibliotheek. Zij helpen jou verder met het beëindigen van je lidmaatschap.

Online Bibliotheek aanbiedingen

Er zijn momenteel geen aanbiedingen bij de online Bibliotheek.

Veelgestelde vragen

Wat is de LuisterBieb?

Bij de online Bibliotheek heb je als lid toegang tot e-books en luisterboeken. De app die je kunt gebruiken voor alle e-books en luisterboeken, heet de online Bibliotheek-app. De catalogus voor de luisterboeken heet de LuisterBieb.

Wat kost een lidmaatschap bij de online Bibliotheek?

Een standaard lidmaatschap kost €42,- per jaar. Een proefabonnement kost €8,99 voor 4 weken.

Kan ik op meerdere apparaten audioboeken luisteren?

Ja, dat kan. De app onthoudt waar je bent gebleven. Zo kun je bijvoorbeeld op je telefoon een begin maken, en luister je verder op je tablet. Op verschillende apparaten tegelijkertijd luisteren is helaas niet mogelijk. Hiervoor dien je een extra lidmaatschap af te sluiten.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Met een digitaal lidmaatschap hoef je niks op te zeggen. Het abonnement loopt na 1 jaar automatisch af. Wil je toch je abonnement per direct stopzetten? Dan moet je contact opnemen met de online Bibliotheek. Als je een lidmaatschap hebt bij een lokale bibliotheek, dan zul je contact op moeten nemen met jouw bibliotheek. Zij helpen jou verder met het beëindigen van je lidmaatschap.

Kun je luisterboeken verlengen?

Ja, je kunt luisterboeken verlengen. Dit doe je door 3 dagen voor het aflopen van de leentermijn op de verlengknop te klikken. Als je deze knop aanklikt, wordt het boek met 21 dagen verlengd. Let er wel op dat wanneer je luisterboeken verlengt, dit telt als een nieuwe uitlening.