Gratis luisterboeken: waar vind ik die?

Er gaat niets boven een goed boek lezen. Maar luisterboeken worden de laatste jaren steeds populairder. Ze zijn niet alleen super handig, maar ook goed voor je leesbeleving. Het mooie van luisterboeken is dat veel luisterboeken apps gratis te downloaden zijn. Zo kun je genieten van gratis audioboeken wanneer jij dat wilt.

Luisterboeken apps

De makkelijkste manier om audioboeken te beluisteren, is door middel van een app. Er zijn veel aanbieders waarbij je eenvoudig, via een gratis app, e-books en luisterboeken kunt downloaden. Via deze sites heb je vaak te maken met een abonnement dat je moet aanschaffen. In de meeste gevallen krijg je bij deze lidmaatschappen een proefabonnement waarbij je gratis gebruik kan maken van de gehele catalogus van de aanbieder. Zo kun je sowieso gebruik maken van een gratis luisterboek. De gratis proefperiode zorgt ervoor dat je de luisterboeken app beter leert kennen en eventueel een abonnement hierop wilt afsluiten. Aanbieders die gratis proefperiodes verstrekken zijn bijvoorbeeld Storytel, Nextory, Bookbeat en Audible. Wil je nou niet vastzitten aan een abonnement? Dan zijn er ook sites waarbij je luisterboeken per stuk kunt aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld voor een paar euro bij Luisterrijk of Libris audioboeken aanschaffen.

Wil je helemaal geen geld betalen voor een luisterboek, dan willen wij graag vertellen welke manieren er zijn om gratis audioboeken te beluisteren. Hieronder 10 tips voor het vinden van gratis luisterboeken.

  1. Gratis luisterboeken: 14 dagen gratis bij Storytel

Bij Storytel kun je 14 dagen gratis gebruik maken van verschillende luisterboeken binnen hun catalogus. Storytel heeft een groot aanbod in bekende auteurs van luisterboeken en e-books. Lees hier meer over Storytel. 

  1. Gratis luisterboeken: 30 dagen gratis bij Nextory

Nextory biedt een gratis proefperiode aan van 30 dagen. Met deze proefperiode kun je ongelimiteerd gratis luisterboeken downloaden. Klik hier voor meer informatie

  1. Gratis luisterboeken: 30 dagen gratis bij Bookbeat

Profiteer van 30 dagen gratis bij Bookbeat. Met dit proefabonnement kun je 30 dagen gratis gebruik maken van e-boeken en audioboeken. Start direct het gratis proefabonnement. Wil je meer weten? Klik dan hier

  1. Gratis luisterboeken: 30 dagen gratis bij Kobo Plus

De eerste 30 dagen krijg je van Kobo Plus cadeau. Zo kun je gratis de app downloaden en binnen de online bibliotheek gebruik maken van e-books en luisterboeken.

  1. Gratis luisterboeken: 30 dagen gratis luisterboeken bij Audible

Heb je niet per se behoefte aan Nederlandse luisterboeken? Dan biedt Audible 30 dagen gratis luisterboeken aan. Audible heeft een groot assortiment aan voorgelezen boeken, maar deze zijn voornamelijk Engelstalig. Ben je dus op zoek naar Nederlandse luisterboeken? Dan is Audible waarschijnlijk niet de juiste app voor jou.

  1. Gratis luisterboeken: 1 maand gratis luisteren naar oude klassiekers bij Bookchoice

Bij Bookchoice kun je 1 maand gratis boeken lezen en luisteren. Het verschil tussen Bookchoice en alle andere aanbieders, is dat Bookchoice zelf boeken voor je uitkiest. Je hebt dus geen keuze binnen het assortiment, maar ontvangt 8 boeken van hen.

  1. Gratis luisterboeken: 90 dagen gratis afspelen bij Podimo

Podimo heeft een basisaanbieding van 90 dagen! Dat is super lang. Bij Podimo kun je naar exclusieve podcasts en de populairste luisterboeken luisteren.

koptelefoon
  1. Gratis luisteren via Spotify

We kennen spotify allemaal, maar wist je ook dat Spotify diverse luisterboeken heeft? Dit is natuurlijk een veel kleiner aanbod dan luisterboeken apps hebben, maar het zijn er toch wat.

Het is wat lastig te vinden, maar via de zoekfunctie in de Spotify app vind je direct wat je zoekt. Het is daarbij wel handig om te weten naar welk boek je op zoek bent. Er is namelijk geen eigen genre van beschikbare luisterboeken.

  1. Gratis luisterboeken Youtube

Als je geluk hebt, vind je gratis audioboeken op Youtube. Hiervoor zoek je via de zoekbalk op het luisterboek dat je graag wilt luisteren, of het zoekwoord ‘luisterboeken’. Youtube is natuurlijk geen bedrijf dat luisterboeken aanbiedt. Daarom is het aanbod zeer beperkt.

Een ander nadeel van Youtube, is de schermfunctie. Het is namelijk niet mogelijk om een audioboek te beluisteren terwijl je je scherm uitzet. Hierdoor kan je batterij snel leeglopen.

  1. Gratis audioboeken via de Apple App Store en de Google Play Store

Een andere tip om gratis naar boeken te luisteren, is door de App store of Play Store te bladeren. Helaas is er geen filter om op gratis luisterboeken te zoeken. De gratis boeken staan kris kras door elkaar. Het is dus een kwestie van bladeren om gratis producten te vinden.

Veel andere manieren om naar gratis audioboeken te luisteren, zijn er niet. Als je websites vind waar je gratis luisterboeken op kunt downloaden, zul je zien dat dit niet om grote titels gaat. Dat kan ook leuk zijn om te proberen, maar voor een goed verhaal en veel luisterplezier betaal je in de meeste gevallen wél.

Gratis luisterboeken downloaden

 Veel luisterboeken downloade je en speel je af op een luisterboek app. Deze zijn in de meeste gevallen gratis te verkrijgen in de App store of in de Play Store. Aanbieders als Storytel of Nextory beschikken over een gratis te downloaden app. Andere luisterboeken zijn als mp3 te downloaden. Je kunt de mp3’s dan eenvoudig afspelen op je smartphone of tablet.