Beste Tosti-ijzer [2023]

In deze review vind je alles wat je moet weten voor de aankoop van een nieuw tosti-ijzer. Wij hebben maar liefst 29 verschillende tosti-ijzers getest en vergeleken. Daarbij hebben wij een selectie gemaakt van de 10 beste opties voor de consument, deze is onderaan de pagina te vinden.

Top 5 beste Tosti-ijzers

Tefal SW854D

Tefal Snack Collection SW854D

Best getest
logo van CoolBlue
KitchenBrothers tosti-ijzer

KitchenBrothers Contactgril

Goedkoopste
logo van CoolBlue
Princess grill

Princess 112536

Stijlvolste
logo van CoolBlue
Domo tosti-ijzer

Domo DO9056C

logo van CoolBlue
Krups tosti-ijzer

Krups FDK452

Beste kwaliteit
logo van CoolBlue

Om je zo goed mogelijk te begeleiden in het proces van je nieuwe aankoop hebben wij deze review uit verschillende onderdelen opgebouwd. Als eerste leggen wij je uit hoe we tot onze onderzoeksresultaten zijn gekomen. Daarna vertellen wij je waar je goed op moet letten bij het kopen van een tosti-ijzer. Ten slotte geven wij je uitgebreide informatie over de specifieke producten en waar je deze aan kunt schaffen.

Ons onderzoek

Als voorbereiding op het schrijven van dit artikel zijn wij een onafhankelijk onderzoek gestart naar de tosti-ijzers op de markt. De rang van ieder tosti-ijzer is gebaseerd op een aantal criteria. Wij hebben de nadruk gelegd op de gebruiksvriendelijkheid, de functionaliteiten en de prijs / kwaliteit verhouding. Per artikel geven wij een eigen omschrijving van het product en de voor- en nadelen van het product ten opzichte van de andere producten. Aan de rechterkant van de omschrijving zijn er een aantal buttons die je doorverwijzen naar de door ons goedgekeurde websites. Op één van de buttons is er bij ieder artikel een tag aanwezig die de goedkoopste optie weergeeft.

Om tot deze top 10 te komen hebben wij:

 • 29 producten getest
 • 98 klantervaringen gelezen
 • 5 webshop uitgeprobeerd

Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Een tosti-ijzer kan natuurlijk in geen enkel huishouden ontbreken. Ze zijn er in alle soorten en maten. Met bepaalde modellen kun je zelfs vlees grillen. Een grote kans dat je daarom het overzicht verliest bij het kiezen van een tosti-ijzer. Op spy.nl hebben wij daarom een selectie gemaakt van de 10 beste tosti-ijzers op basis van onze criteria. Wij hebben in deze review de gebruiksvriendelijkheid, de functionaliteiten en de prijs / kwaliteit verhouding onder de loep genomen.

Gebruiksvriendelijkheid

Het ene tosti-ijzer is natuurlijk gebruiksvriendelijker dan de andere. Zo is het belangrijk dat een tosti-ijzer gemakkelijk schoon te maken is. Bij sommige modellen zijn de platen uitneembaar en vaatwasserbestendig. Met deze tosti-ijzers hoef je dan slechts de platen uit te nemen en in de vaatwasser te stoppen om het apparaat schoon te krijgen. Daarnaast heeft een anti-aanbaklaag een positief effect op de gebruiksvriendelijkheid. Zo voorkom je namelijk vastgeplakte verbrande etensresten op het ijzer. Het is ook belangrijk om te kijken naar de bedienbaarheid van een tosti-ijzer. Met sommige tosti-ijzers kun je de temperatuur in de gaten houden en met andere tosti-ijzers weer niet. Als laatste vinden wij dat een apparaat gemakkelijk op te bergen moet zijn. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan, horizontaal en verticaal. Het verticaal opbergen is ideaal voor mensen met een kleine of overvolle keuken. Zo neemt het apparaat namelijk een stuk minder ruimte in beslag.

Verschillende soorten

Er worden verschillende soorten tosti-ijzers aangeboden op de markt. Vaak gaat een tosti-ijzer een stuk verder dan het maken van tosti’s. Je kunt er bijvoorbeeld panins’s, poffertjes en wafels mee maken. Soms is een tosti-ijzer zelfs geschikt als grill. Dit maakt het mogelijk om onder andere vlees en groente te grillen.

Kwaliteit

Niemand heeft er natuurlijk zin om steeds maar weer een nieuw tosti-ijzer aan te moeten schaffen. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van een tosti-ijzer bij het kiezen. Het is van belang om te kijken naar de materialen waarvan een tosti-ijzer gemaakt is. Let er wel op dat zware materialen invloed hebben op het gewicht van een tosti-ijzer.

Aantal personen

Voor huishoudens is het van belang dat een tosti-ijzer voldoende is voor het aantal personen in het huishouden. Met sommige apparaten is het mogelijk om tot wel 4 tosti’s tegelijkertijd te bereiden. Zo heb je de lunch in een mum van tijd op tafel. Een deel van de apparaten zijn open te klappen. Dit maakt het mogelijk om gerechten die slechts één kant van het ijzer nodig hebben in grotere hoeveelheden tegelijkertijd te bereiden.

Wat is het beste Tosti-ijzer?

Op basis van ons onderzoek hebben wij een top 10 van de beste tosti-ijzers samengesteld.

1 Tefal Snack Collection SW854D

Tefal SW854D

De Tefal Snack Collection SW854D is een compact tosti-ijzer met verschillende functionaliteiten. Er worden 4 verschillende platen meegeleverd met dit apparaat. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig tosti’s, wafels, poffertjes en panini’s te maken. Deze platen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag. Zo voorkom je verbrande etensresten op het ijzer. Naast de 4 platen die je ontvangt bij dit tosti-ijzer is het ook mogelijk om tot 8 andere platen optioneel erbij te bestellen. Bovendien zijn deze platen vaatwasserbestendig. Na gebruik hoef je de onderdelen dus alleen maar in de vaatwasser te stoppen om ze schoon te krijgen. Erg gebruiksvriendelijk dus. Dit apparaat beschikt over een thermostaat en heeft een vermogen van 700 watt.

Voordelen

 • 4 platen meegeleverd
 • 700 watt vermogen
 • Vaatwasserbestendig
 • Anti-aanbaklaag
 • Maximaal 180 °C

Nadelen

 • Relatief klein

Score 9.5

Prijs / kwaliteit 9.5

Functionaliteiten 9.6

Gebruiksvriendelijkheid 9.4

2 KitchenBrothers Contactgrill

KitchenBrothers Grill

De KitchenBrothers Contactgrill is multifunctioneel en heeft een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Het apparaat is 180 °C openklapbaar. Dit maakt het geschikt om ermee te gourmetten en grillen. Dit apparaat heeft een vermogen van 1000 watt en kan tot wel 230 °C verwarmd worden. De platen beschikken over een anti-aanbaklaag, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Er is een afdruipbakje aanwezig zodat bijvoorbeeld olie kan worden afgevoerd.

Voordelen

 • 1000 watt vermogen
 • Maximaal 230 °C
 • Openklapbaar
 • Afdruipbakje aanwezig

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig

Score 9.4

Prijs / kwaliteit 9.7

Functionaliteiten 9.3

Gebruiksvriendelijkheid 9.2

3 Princess 112536

Princess grill

De Princess 112536 is een 4-in-1 contactgrill. Er zijn 4 platen inbegrepen. Dit maakt het mogelijk om naast het maken van tosti’s te grillen, bakken en braden. De platen zijn gemaakt van aluminium en beschikken over een anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat het eten niet vast blijft plakken en je weinig tot geen olie hoeft te gebruiken. De gebruikte olie wordt afgevoerd naar het afdruipbakje onder het apparaat. De onderdelen van dit ijzer zijn vaatwasserbestendig. Na gebruik zijn ze hierdoor eenvoudig schoon te maken. De Princess 112536 is met het vermogen van 1500 watt een krachtig apparaat.

Voordelen

 • 4 platen meegeleverd
 • Makkelijk op te bergen
 • 1500 watt vermogen
 • Anti-aanbaklaag
 • Afdruipbakje aanwezig

Nadelen

 • Geen temperatuur indicator

Score 9.3

Prijs / kwaliteit 9.2

Functionaliteiten 9.5

Gebruiksvriendelijkheid 9.2

4 Domo DO9056C

Domo tosti-ijzer

De Domo DO9056C is tosti-ijzer waarmee je 2 tosti’s tegelijkertijd kan maken. Het apparaat is compact en gemakkelijk op te bergen. Dit komt doordat het verticaal neergezet kan worden. Zo kost het je een stuk minder ruimte in de keuken. Dankzij de anti-aanbaklaag is dit tosti-ijzer gemakkelijk schoon te maken. Er blijven namelijk geen etensresten vastplakken aan de platen. Deze platen zijn overigens niet vaatwasserbestendig. Het nadeel van dit tosti-apparaat is dat het niet multifunctioneel is. Vaak is het met tosti-ijzers mogelijk om naast tosti’s maken ook te grillen, braden en bakken. Met de domo DO9056C is dit niet mogelijk. Het apparaat is slechts geschikt om tosti’s te maken. Dat kan dit apparaat met een vermogen van 900 watt maar al te goed.

Voordelen

 • 900 watt vermogen
 • Anti-aanbaklaag
 • Makkelijk op te bergen
 • Geen vetafvoer

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig
 • Niet multifunctioneel

Score 9.1

Prijs / kwaliteit 9.6

Functionaliteiten 8.5

Gebruiksvriendelijkheid 9.2

5 Krups FDK452

Krups grill

De Krups FDK452 is een stijlvol tosti-ijzer met 2 schelpvormige tostiplaten. Naast dat het design stijlvol is, is het ook nog eens zeer functioneel. Het apparaat kan namelijk verticaal geplaatst worden. Zo kun je het tosti-ijzer opbergen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast is het mogelijk om het snoer onder het apparaat op te rollen. Op deze manier zit het snoer niet in de weg. De ingebouwde thermostaat geeft met 2 lampjes aan wanneer het apparaat op de juiste temperatuur is. Zo weet je precies wanneer het brood erin kan. De schelpvormige tostiplaten beschikken over een anti-aanbaklaag. Dit maakt het apparaat eenvoudig schoon te maken. De platen zijn helaas niet vaatwasserbestendig.

Voordelen

 • 850 watt vermogen
 • Ingebouwde thermostaat
 • Anti-aanbaklaag
 • Makkelijk op te bergen

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig
 • Niet multifunctioneel

Score 9.0

Prijs / kwaliteit 9.3

Functionaliteiten 8.4

Gebruiksvriendelijkheid 9.3

6 Tristar SA-3052

Tristar tosti-ijzer

Tristar SA-3052 is een compact tosti-ijzer die verkocht wordt tegen een lage prijs. Het apparaat is geschikt om 2 tosti’s tegelijkertijd te maken. Op de platen zit een anti-aanbaklaag. Deze laag zorgt ervoor dat etensresten niet blijven kleven. Dit apparaat is slechts geschikt om tosti’s te bereiden en is niet multifunctioneel. Onder het tosti-ijzer is het mogelijk om het snoer op te bergen. Zo zit het snoer niet in de weg. Dit tosti-ijzer heeft een vermogen van 750 watt. Dit is voldoende om tosti’s op de juiste wijze te bereiden.

Voordelen

 • 750 watt vermogen
 • Anti-aanbaklaag
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Snoeropbergsysteem

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig
 • Niet multifunctioneel

Score 8.8

Prijs / kwaliteit 9.6

Functionaliteiten 8.2

Gebruiksvriendelijkheid 8.6

7 Emerio ST-109562

Emerio tosti-ijzer

De Emerio ST-109562 is een handig tosti-ijzer dat aangeeft wanneer de tosti’s klaar zijn. Dit gebeurd door middel van een indicatielampje. Het tosti-ijzer is zeer gebruiksvriendelijk. Zo is het apparaat verticaal op te bergen zodat je er minder ruimte aan kwijt bent. Daarnaast beschikken de platen over een anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat het tosti-ijzer na gebruik eenvoudig schoon te maken is. De Emerio ST-109562 heeft een vermogen van 900 watt. Het is niet mogelijk om de temperatuur aan te passen.

Voordelen

 • 900 watt
 • Anti-aanbaklaag
 • Indicatielampje
 • Verticaal op te bergen

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig
 • Niet multifunctioneel

Score 8.6

Prijs / kwaliteit 9.2

Functionaliteiten 8.1

Gebruiksvriendelijkheid 8.5

8 Tefal Grill GC241D1

Tefal tosti-ijzer

Tefal Grill GC241D1 is een veelzijdige grill van hoogwaardige kwaliteit. Met een vermogen van 2000 watt is dit apparaat geschikt om groente en vlees te grillen, en natuurlijk tosti’s te maken. De platen zijn vaatwasserbestendig wat dit ijzer natuurlijk erg gebruiksvriendelijk maakt. Na gebruik hoef je het apparaat niet met de hand te schrobben maar stop je het eenvoudig in de vaatwasser. Er zit ook een anti-aanbaklaag op de platen. Dit zorgt ervoor dat het niet nodig is om veel olie te gebruiken bij het grillen. Het ijzer is verticaal te plaatsen. Zo neemt het weinig ruimte in beslag.

Voordelen

 • 2000 watt vermogen
 • Anti-aanbaklaag
 • Vaatwasserbestendig
 • Indicatielampje

Nadelen

 • Temperatuur niet op graad nauwkeurig
 • Niet vaatwaserbestendig

Score 8.4

Prijs / kwaliteit 8.6

Functionaliteiten 8.5

Gebruiksvriendelijkheid 8.1

9 Aigostar Rubik 30JVU

Aigostar tosti-ijzer

De Aigostar Rubik 30JVU is een 3-in-1 contact grill. Dit maakt het apparaat multifunctioneel. Het kan gebruikt worden als tosti-ijzer, wafelijzer en grill. Met een vermogen van 750 watt kunnen de platen een temperatuur tot 215 °C aannemen. Onder het apparaat is het snoer eenvoudig op te rollen. In combinatie met de mogelijkheid om het apparaat verticaal neer te zetten is het tosti-ijzer gemakkelijk op te bergen. Zo neemt het weinig ruimte in beslag en hou je meer ruimte over voor andere spullen. Het nadeel van dit apparaat is dat de platen niet vaatwasserbestendig zijn. Dankzij de anti-aanbaklaag van Aigostar is het apparaat prima met de hand schoon te maken.

Voordelen

 • Maximaal 215 °C
 • 750 watt vermogen
 • Anti-aanbaklaag
 • 3 platen meegeleverd

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig

Score 8.3

Prijs / kwaliteit 9.0

Functionaliteiten 8.2

Gebruiksvriendelijkheid 8.8

10 Tomado TGC2001S

Tomado tosti-ijzer

De Tomado TGC2001S is een tosti-ijzer met een luxe uitstraling. Het apparaat is openklapbaar, hierdoor is het ook te gebruiken als grill. Het vermogen van 750 watt genereert genoeg warmte om er een lekker stuk vlees op te grillen. Het apparaat beschikt over een indicatielampje dat aangeeft of de juiste temperatuur is bereikt. Dit tosti-ijzer is zeer gebruiksvriendelijk dankzij de anti-aanbaklaag op de platen. Zo blijven etensresten niet aan de platen kleven. De platen zijn echter niet geschikt voor de vaatwasser.

Voordelen

 • 750 watt vermogen
 • Anti-aanbaklaag
 • 180 °C openklapbaar
 • Indicatielampje

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig

Score 8.1

Prijs / kwaliteit 8.4

Functionaliteiten 8.0

Gebruiksvriendelijkheid 7.8

Conclusie

De Tefal Snack Collection SW854D is het beste uit ons onafhankelijk onderzoek gekomen. Dankzij het indicatielampje weet je wanneer de tosti’s klaar is. Daardoor hoef je de tosti niet steeds te controleren. Bij Tefal gaan ze voor maximale gebruiksvriendelijkheid van de producten. De platen van dit tosti-ijzer zijn vaatwasserbestendig en beschikken over een anti-aanbaklaag. Na gebruik is het apparaat hierdoor snel en eenvoudig weer schoon. Bovendien is het apparaat dankzij de meegeleverde platen multifunctioneel. Je kunt er verschillende gerechten mee maken, denk aan: tosti’s, wafels, poffertjes en panins’s.