Beste Luisterboeken App [2023]

Lezen is een hobby van veel mensen, maar helaas heeft niet iedereen de tijd om voor een goed boek te gaan zitten. De laatste jaren zijn audioboeken steeds populairder geworden. Luisterboeken bieden een goede uitkomst voor als je bijvoorbeeld onderweg bent of nog bezig moet met het huishouden.

Top 5 beste luisterboeken apps

storytel

Storytel

Best getest
Nextory

Nextory

BookBeat

BookBeat

Audible

Audible

Wellicht ben je dus op zoek naar een app om audioboeken te beluisteren of om e-books te lezen, maar weet je niet welke app het meest geschikt is. Er zijn veel diverse aanbieders met verschillende luisterboeken apps. Er zijn verkopers die luisterboeken of abonnementen verkopen die je alleen op hun app kunt gebruiken. Van Nederlandse luisterboeken tot Engelstalige boeken, opties en verschillende categorieën genoeg!

De beste luisterboeken app hangt af van jouw wensen. Houd met het vergelijken van alle luisterboeken apps rekening met het aanbod dat er is, de mogelijkheid om in offline modus te beluisteren en het soort abonnement.

Gratis proefperiode

De meeste apps bieden de mogelijkheid om een bepaalde periode gratis luisterboeken te beluisteren of om een e-book te lezen op een e-reader. Op deze manier kun je verschillende luisterboekenapps gratis uitproberen. Binnen deze proefperiode heb je de mogelijkheid om alle verschillende genres luisterboeken gratis te beluisteren. Je kunt dus een app downloaden in de app store en vervolgens een proefperiode starten. Wil je het abonnement niet verlengen? Dan is het belangrijk om tijdig het abonnement op te zeggen vóór het einde van de proefperiode. De proefperiodes zullen per aanbieder verschillen. Houdt hier rekening mee wanneer je een gratis proefperiode start.

Ons onderzoek

Als voorbereiding op het schrijven van dit artikel zijn wij een onafhankelijk onderzoek gestart naar de beschikbare luisterboeken apps. De rang van iedere app is gebaseerd op een aantal criteria. Wij hebben onder andere gekeken naar de ratings in de app stores en het aantal gebruikers dat tegelijkertijd onder 1 abonnement de app kunnen gebruiken. Per app geven wij een eigen omschrijving van de aanbieder en de voor- en nadelen van de aanbieder ten opzichte van de andere aanbieders. Aan de rechterkant van de omschrijving is er bij iedere app een button aanwezig die je naar de website van de aanbieder leidt. Zo kun je eenvoudig een abonnement afsluiten.

Om tot deze top 10 te komen hebben wij:

  • 14 apps getest
  • 138 klantervaringen gelezen

Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten als je een luisterboeken app kiest. Maar waar let je dan op? Er zijn diverse mogelijkheden voor het downloaden van een luisterboek app. Iedere aanbieder beschikt weer over andere opties. Naar welke opties kijk je dan? Die hebben we speciaal voor jou op een rijtje gezet.

1.     Abonnement

Het eerste punt waar je natuurlijk naar kijkt is het soort abonnement. Dit kan erg verschillen per aanbieder. Zo heeft de ene aanbieder een app die je op elke device kunt zetten, en heeft de ander dat niet. Ook kan het soort abonnement verschillen in het aantal gebruikers dat het abonnement kan gebruiken. Van een regular abonnement tot familie abonnement, het is erg interessant welke soorten abonnementen er zijn.

  1. Mogelijkheid tot offline modus

Een ander punt om rekening mee te houden is de mogelijkheid tot een offline modus. Het kan namelijk zijn dat je graag luisterboeken wilt afspelen op het moment dat je geen verbinding hebt. Bijvoorbeeld als je niet over wifi of data beschikt. Zeker wanneer je gebruik wilt maken van een luisterboeken app op vakantie en tijdens het reizen kan deze mogelijkheid tot offline modus meebeslissen in het soort abonnement dat je kiest. Voor deze mogelijkheid betaal je vaak net iets meer per maand.

  1. Service

Tot slot speelt service een rol in het maken van een keuze. Als er iets is met de app, dan is het belangrijk dat er goede service is vanuit de aanbieder. Wanneer luisterboeken luisteren een probleem met zich meebrengt, of er iets mis is met het inloggen, dan is het fijn als er iemand van de klantenservice voor je klaar staat om te helpen.

Wat is de beste luisterboeken app?

storytel

App Store score: 4,7 / 5,0

Google Play score: 4,5 / 5,0

Gebruikers: 1-3

Storytel (5 sterren)

Storytel is één van ’s werelds grootste diensten voor het streamen van luisterboeken en e-books. Voor offline beschikbare titels, een mega aanbod aan Nederlandse luisterboeken en een kwalitatief goede app.

Voor- en nadelen

30 dagen gratis

Offline modus

Familie-abonnement

Hoge abonnementskosten

€ 12,99

Prijs per maand

Nextory

App Store score: 4,7 / 5,0

Google Play score: 4,5 / 5,0

Gebruikers: 1-4

Nextory (4,5 sterren)

Nextory is een bedrijf voor het streamen van luisterboeken en e-books. Nextory heeft een grote catalogus aan boeken en is één van de grootste aanbieders op het gebied van luisterboeken en e-books.

Voor- en nadelen

30 dagen gratis

Offline modus

Familie-abonnement

Niet beschikbaar op e-readers

€ 11,99

Prijs per maand

Podimo

App Store score: 4,2 / 5,0

Google Play score: 4,4 / 5,0

Gebruikers: 1

Podimo (4,5 sterren)

Podimo is een Deens audio entertainment platform. Er zijn 2 abonnementen beschikbaar op dit platform: Premium en Premium+. Een abonnement kan voor maar liefst 90 dagen kosteloos uitgeprobeerd worden. Zo kun je Podimo eerst uitgebreid testen voordat je ervoor moet betalen. Luisterboeken zijn te downloaden, zodat je ze op een later tijdstip offline kunt beluisteren.

Voor- en nadelen

90 dagen gratis

Goedkope abonnementen

Wekelijks nieuwe, exclusieve afleveringen

Weinig bekende boektitels beschikbaar

€ 4,99

Prijs per maand

BookBeat

App Store score: 4,5 / 5,0

Google Play score: 4,6 / 5,0

Gebruikers: 1-5

BookBeat (4 sterren)

BookBeat is een digitale abonnementsdienst voor e-books en luisterboeken. Met BookBeat heb je toegang tot geweldige verhalen, rechtstreeks vanuit de app op je mobiel of tablet.

Voor- en nadelen

60 dagen gratis (exclusieve deal)

Offline modus

Eenvoudige app

Niet beschikbaar op e-readers

€ 8,99

Prijs per maand

Audible

App Store score: 4,7 / 5,0

Google Play score: 4,2 / 5,0

Gebruikers: 1

Audible (3,9 sterren)

Audible is een onderdeel van het grote Amazon. Naar eigen zeggen bieden zij ’s werelds grootste selectie audioboeken aan. Met de gratis app van Audible kunnen gebruikers overal muziek luisteren. In de app kunnen luisterboeken namelijk worden gedownload op je smartphone. Zo heb je altijd je luisterboeken bij de hand.

Voor- en nadelen

30 dagen gratis

Geen abonnement nodig

Eenvoudige app

De meeste boeken zijn Engelstalig

£ 7,99

Prijs per maand

Kobo Plus

App Store score: 4,3 / 5,0

Google Play score: 3,7 / 5,0

Gebruikers: 1

Kobo Plus (3,8 sterren)

Kobo is een aanbieder van eBooks en luisterboeken. Gebruikers krijgen toegang tot tienduizenden luisterboeken. De luisterboeken zijn eenvoudig te downloaden zodat je ze ook offline kunt luisteren. De app is zowel te downloaden in de Google Play store als in de Apple App Store.

Voor- en nadelen

30 dagen gratis

Offline modus

Eenvoudige app

Niet beschikbaar op e-readers

€ 9,99

Prijs per maand

Bookchoice logo

App Store score: 4,4 / 5,0

Google Play score: 2,3 / 5,0

Gebruikers: 1-5

Bookchoice (3,7 sterren)

Bij Bookchoice krijg je iedere maand toegang tot een bundel van 8 verschillende e-books en luisterboeken. Deze boeken worden door Bookchoice zelf geselecteerd. De genres variëren in deze selectie, dus er zal vrijwel altijd wel een boek tussen zitten dat je aanspreekt. Bij behoefte aan meer boeken kunnen er eenvoudig extra boeken worden gekocht in de shop. Abonnementhouders krijgen hierbij korting op de boeken.

Voor- en nadelen

30 dagen gratis

Offline modus

Eenvoudige app

De boeken worden door Bookchoice uitgekozen

€ 3,99

Prijs per maand

Libris luisterboek app

App Store score: 3,3 / 5,0

Google Play score: 3,3 / 5,0

Gebruikers: 1-5

Libris (3,6 sterren)

Libris is een collectief van meer dan 200 boekhandels in Nederland. Naast het verkopen van boeken is er ook een afdeling voor de verkoop van luisterboeken opgericht. Libris heeft hiervoor een app ontwikkeld. In deze app is het mogelijk om boeken af te spelen en te downloaden. Wanneer een boek gedownload is kan deze overal beluisterd worden. Libris biedt geen abonnementen aan. In plaats daarvan worden de luisterboeken per stuk verkocht. Zo betalen klanten niet voor boeken die ze niet gaan beluisteren.

Voor- en nadelen

Geen abonnement nodig

Offline modus

Groot aanbod

Onoverzichtelijke app

Luisterbieb app

App Store score: 3,4 / 5,0

Google Play score: 2,7 / 5,0

Gebruikers: 1-6

LuisterBieb (3,5 sterren)

De online Bibliotheek heeft voor haar leden de LuisterBieb app uitgebracht. Gebruikers kunnen waar en wanneer ze willen naar duizenden boeken luisteren. Deze app is zeer geschikt voor kinderen. Zij kunnen onder luisteren voor je lijst de boeken voor hun schoollijst luisteren. Met de Luisterbieb is het mogelijk om een betaald proefabonnement af te sluiten. Voor €8,99 krijg je 4 weken toegang tot de LuisterBieb. Gebruikers kunnen dan 10 luisterboeken en 10 e-books lenen.

Voor- en nadelen

Gratis voor leden van de Bibliotheek

Offline modus

Eenvoudige app

Geen gratis proefperiode

€ 3,50

Prijs per maand

Luisterrijk app

App Store score: 2,9 / 5,0

Google Play score: 3,0 / 5,0

Gebruikers: 1

Luisterrijk (3,4 sterren)

Luisterrijk is met meer dan 10.000 boeken de grootste downloadshop van de Benelux. De luisterboeken zijn op de site en in de app eenvoudig te downloaden in de form van een mp3-bestand. Zo wordt het mogelijk om de luisterboeken op iedere locatie te beluisteren. Luisterrijk biedt geen abonnementen aan. In plaats daarvan zijn de boeken per stuk te kopen. Dit heeft als voordeel dat klanten alleen betalen voor wat ze luisteren. Het nadeel van deze methode is dat de prijzen van luisterboeken sterk variëren.

Voor- en nadelen

Geen abonnement nodig

Offline modus

Overzichtelijke en handige app

Variërende prijzen van luisterboeken

Conclusie

Uit ons onafhankelijk onderzoek is gebleken dat Storytel de beste optie is voor luisterboeken. Met Storytel beschik je over duizenden luisterboeken en e-books in slechts 1 app. Vrijwel alle genres zijn in deze app te vinden. Voor ieder wat leuks dus. Ben je geïnteresseerd? Dan hoef je niet direct een abonnement af te sluiten. Je kunt Storytel namelijk 14 dagen gratis uitproberen. Dit abonnement is gemakkelijk op te zeggen. Zo zit je nergens aan vast en kun je eerst kijken of Storytel wel écht iets voor jou is.

Veelgestelde vragen

Kan ik offline naar een luisterboek luisteren?

Ja, het is mogelijk om luisterboeken te downloaden, zodat je geen internetverbinding nodig hebt voor het beluisteren van een luisterboek. Voor gedownloade boeken is er geen internetverbinding nodig. In de meeste gevallen betaal je een bepaald bedrag per maand om onbeperkt gebruik te kunnen maken van het downloaden van luisterboeken.

Wat zijn de verschillen tussen de aanbieders?

De aanbieders op Spy.nl hebben allemaal een ander aanbod aan luisterboeken. In onze handige vergelijker is het duidelijk zichtbaar welke mogelijkheden er zijn bij de verschillende aanbieders. Verschil kan zitten in maandelijkse kosten, soort abonnement of het aantal gebruikers dat gebruik kan maken van een abonnement.

Wat is een luisterboek?

Een audioboek of luisterboek is een voorgelezen opname van een boek. Er zijn meerdere diensten waarbij je een abonnement kunt afsluiten. Het luisterboek is af te spelen op een smartphone, tablet of een ander afspeelapparaat. Hiermee is het mogelijk om overal een audioboek te beluisteren. Er zijn luisterboeken in alle genres en van alle schrijvers. Het aanbod is groot!

Hoe werkt een luisterboek?

Met een luisterboeken app kun je audioboeken afspelen wanneer jij dat wilt. Een luisterboek is een CD of MP3-bestand dat direct, of via een app, kan worden afgespeeld. Zo kun je waar je ook bent, genieten van je favoriete genre, Nederlandse boeken of internationale titels.

Welke luisterboeken app is het beste?

Welke luisterboeken app het beste is, hangt af van jouw wensen. Veel luisterboeken apps zijn vergelijkbaar met elkaar. Het is daarom goed om te vergelijken en te zoeken welke luisterboeken app het beste aansluit op waar jij naar op zoek bent. Omdat vrijwel alle luisterboeken apps een gratis proefperiode aanbieden, kun jij hier optimaal gebruik van maken. Zo kun je een eigen mening vormen over de apps en weet je precies welke app het beste bij jouw wensen past.