Beste koffiezetapparaat bonen [2023]

In deze review vind je alles wat je moet weten voor de aankoop van een nieuwe bonen koffiezetapparaat. Wij hebben maar liefst 39 verschillende koffiezetapparaten getest en vergeleken. Daarbij hebben wij een selectie gemaakt van de 10 beste opties voor de consument.

Top 5 beste koffiezetapparaten bonen

Philips 2200

Philips 2200 EP2224/10

Best getest
logo van CoolBlue
DE'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B

De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

logo van CoolBlue
Krups Essential EA8150

Krups Essential EA8150

Goedkoopste
logo van CoolBlue
Sage Barista Express Stainless Steel

Sage Barista Express Stainless Steel

Beste kwaliteit
logo van CoolBlue
Philips-5400-EP544790psdb

Philips 5400 EP5447/90

Gebruiksvriendelijkste
logo van CoolBlue

Om je zo goed mogelijk te begeleiden in het proces van je nieuwe aankoop hebben wij deze review uit verschillende onderdelen opgebouwd. Als eerste leggen wij je uit hoe we tot onze onderzoeksresultaten zijn gekomen. Daarna vertellen wij je waar je goed op moet letten bij het kopen van een koffieapparaat voor bonen. Ten slotte geven wij je uitgebreide informatie over de specifieke producten en waar je deze aan kunt schaffen.

Ons onderzoek

Als voorbereiding op het schrijven van dit artikel zijn wij een onafhankelijk onderzoek gestart naar de beschikbare bonen koffiezetapparaten op de markt. De rang van ieder koffiezetapparaat is gebaseerd op een aantal criteria. Wij hebben de nadruk gelegd op de gebruiksvriendelijkheid, de functionaliteiten en de prijs / kwaliteit verhouding. Per artikel geven wij een eigen omschrijving van het product en de voor- en nadelen van het product ten opzichte van de andere producten. Aan de rechterkant van de omschrijving zijn er een aantal buttons die je doorverwijzen naar de door ons goedgekeurde websites. Op één van de buttons is er bij ieder artikel een tag aanwezig die de goedkoopste optie weergeeft.

Om tot deze top 10 te komen hebben wij:

 • 39 producten getest
 • 159 klantervaringen gelezen
 • 8 webshop uitgeprobeerd

Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Wie begint zijn of haar dag nou niet met een kopje koffie op de vroege ochtend? Koffie geeft je een boost om de dag te starten. Met een lekker bakkie in de ochtend kan je dag natuurlijk niet meer stuk. Daarom is het belangrijk dat je over het juiste koffiezetapparaat beschikt. Hoe verser hoe beter, kies dus voor een koffiezetapparaat met bonen. Koffiezetapparaten worden in alle soorten en maten aangeboden. De kans is hierdoor zeer groot dat je het overzicht verlies. Wij van Spy.nl zijn daarom een onafhankelijk onderzoek gestart naar koffiezetapparaten. Als resultaat hebben wij een top 10 gemaakt van de koffiezetapparaten met bonen die momenteel aangeboden worden.

Bij het aanschaffen van een koffiezetapparaat met bonen zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Er worden namelijk allerlei soorten koffiezetapparaten aangeboden op de markt. Daarnaast zijn de apparaten van verschillende materialen gemaakt. Dit zorgt natuurlijk voor een verschil in kwaliteit. Bovendien heeft het ene koffiezetapparaat veel meer features dan de andere. Dit heeft weer een verschil in gebruiksvriendelijkheid als gevolg.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten koffiezetapparaten met bonen beschikbaar. Zo is het bij de een mogelijk om 2 kopjes tegelijkertijd te zetten, en bij de andere weer niet. Daarnaast zit er veel verschil in het aanbod van verschillende dranken. Het ene apparaat kan slechts koffie zetten, terwijl de andere bijvoorbeeld een cappuccino, latte macchiato, cafe latte of espresso kan bereiden. Dit hangt af van de aanwezigheid van een melkopschuimer. Bovendien zijn er de laatste jaren veel nieuwe features ontwikkeld. Tegenwoordig kun je onder andere de sterktes aanpassen, gebruikersprofielen aanmaken en het apparaat bedienen met je smartphone. Deze features maken het bezoeken van een barista natuurlijk overbodig.

Materialen

Koffiezetapparaten worden van verschillende materialen gemaakt. De meeste apparaten zijn van RVS, metaal en plastic gemaakt. RVS en metaal zijn hierbij natuurlijk een stuk sterker dan plastic. Aan de andere kant verhogen deze materialen het gewicht aanzienlijk ten opzichte van plastic. Het belangrijk om de voor- en nadelen van de materialen ten opzichte van mekaar af te wegen.

Gebruiksvriendelijkheid

De laatste jaren hebben koffiezetapparaten een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn allerlei nieuwe features die koffiezetapparaten onderling nog meer onderscheiden. Dit heeft een verandering in de gebruiksvriendelijkheid als gevolg. Daarnaast is het bij een koffiezetapparaat belangrijk dat het gemakkelijk schoon te maken is. Een deel van de merken heeft reinigingsprogramma’s ontwikkeld. Dit zijn programma’s die het apparaat van de binnenkant schoonmaken. Let er wel op dat er soms extra producten voor aangeschaft dienen te worden. Denk bijvoorbeeld aan kalk- en waterfilters. Bij sommige koffiezetapparaten is het mogelijk om koffie te zetten vanaf je telefoon. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je altijd een kopje onder het apparaat hebt. Zo hoef je niet voor het apparaat te wachten en kun je direct je koffie meenemen.

Wat is het beste koffiezetapparaat bonen?

Op basis van onze onderzoeksresultaten hebben wij een selectie gemaakt van de 10 beste koffiezetapparaten met bonen. De rangen zijn bepaald door de volgende criteria: prijs / kwaliteit verhouding, functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid.

Philips 2200 EP2224/10

90%
Excellent!
Prijs / Kwaliteit: 90%
Functionaliteiten: 90%
Gebruiksvriendelijkheid: 90%
Met de Philips 2200 EP2224/10 kun je voortaan 2 kopjes tegelijk zetten. Zo zit je niet lang voor een koffiezetapparaat te wachten terwijl het bezoek al heeft plaatsgenomen. Dit apparaat beschikt over een stoompijpje dat eenvoudig schoon te maken is. Dit maakt het mogelijk om cappuccino's en latte's te bereiden zonder melkopschuimer. Er zijn verschillende standen beschikbaar op het apparatuur. Onder andere de sterkte en temperatuur zijn volledig aanpasbaar. Zo bereid jij jouw drankje precies naar eigen smaak. De Philips 2200 EP2224/10 beschikt over een waterreservoir van 1,8 liter, een bonenreservoir van 275 gram en het apparaat heeft een vermogen van 1.500 watt.
Philips 2200
POSITIVES
 • Stoompijpje
 • 2 kopjes tegelijk zetten
 • Temperatuur aanpasbaar
 • Sterkte aanpasbaar
 • Eenvoudig schoon te maken
NEGATIVES
 • Melk opschuimen kan alleen handmatig
 • Niet te bedienen met een smartphone
User Rating: 0
 (0 Votes)
User Rating: 0
 (0 Votes)

1 Philips 2200 EP2224/10

Philips-2200-EP222410

Met de Philips 2200 EP2224/10 kun je voortaan 2 kopjes tegelijk zetten. Zo zit je niet lang voor een koffiezetapparaat te wachten terwijl het bezoek al heeft plaatsgenomen. Dit apparaat beschikt over een stoompijpje dat eenvoudig schoon te maken is. Dit maakt het mogelijk om cappuccino’s en latte’s te bereiden zonder melkopschuimer. Er zijn verschillende standen beschikbaar op het apparatuur. Onder andere de sterkte en temperatuur zijn volledig aanpasbaar. Zo bereid jij jouw drankje precies naar eigen smaak. De Philips 2200 EP2224/10 beschikt over een waterreservoir van 1,8 liter, een bonenreservoir van 275 gram en het apparaat heeft een vermogen van 1.500 watt.

Voordelen

 • Stoompijpje
 • 2 kopjes tegelijk zetten
 • Temperatuur aanpasbaar
 • Sterkte aanpasbaar
 • Eenvoudig schoon te maken

Nadelen

 • Melk opschuimen kan alleen handmatig
 • Niet te bedienen met een smartphone

Score 9.4

Prijs / kwaliteit 9.6

Functionaliteiten 9.2

Gebruiksvriendelijkheid 9.4

2 De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

DE'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B

De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B is een koffiezetapparaat voor bonen en gemalen koffie. Kies je voor de bonen, dan heb je keuze uit 13 standen voor het malen van de bonen van grof tot fijn. Dit koffieapparaat beschikt over een stoompijpje. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een cappuccino of latte te zetten. Je kunt natuurlijk ook hele andere dranken bereiden met een stoompijpje. Chocolademelk of water voor thee warm maken is ook geen probleem. Consumenten die kiezen voor dit koffiezetapparaat kunnen eenvoudig de sterkte en hoeveelheid van de koffie bepalen. Het apparaat is gemakkelijk schoon te houden. Je kunt een speciale onderhoudsset aanschaffen, waardoor het reinigen nog eenvoudiger wordt. De De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B heeft een waterreservoir van 1,8 l, een vermogen van 1.450 watt en een bonenreservoir van 250 g.

Voordelen

 • Stoompijpje
 • 2 kopjes tegelijk zetten
 • Bonen malen in 13 standen
 • Temperatuur aanpasbaar
 • Sterkte aanpasbaar
 • Eenvoudig schoon te maken

Nadelen

 • Melk opschuimen kan alleen handmatig
 • Niet te bedienen met een smartphone

Score 9.3

Prijs / kwaliteit 9.4

Functionaliteiten 8.9

Gebruiksvriendelijkheid 9.6

3 Krups Essential EA8150

Krups-Essential-EA8150

De Krups Essential EA8150 is erg fijn in gebruik dankzij het LCD-scherm waarop je allerlei voorkeuren kunt instellen. Gebruikers van dit apparaat hebben de keuze uit 3 temperatuurniveaus. Daarnaast is ook de sterkte van de koffie te bepalen. Dit kan in 3 verschillende standen, net als het malen van de koffiebonen van grof naar fijn. Dit koffiezetapparaat heeft een waterinhoud van 1,7 liter, een bonenreservoir geschikt voor 260 gram bonen en een vermogen van 1.450 watt. Er is een stoompijpje aanwezig waarmee je allerlei extra dranken kunt maken. Je kunt met dit pijpje – net als een echte barista – bijvoorbeeld melk opschuimen voor cappuccino’s en latte’s. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor iets heel anders gaan. Denk aan warme chocolademelk of een simpele thee.

Voordelen

 • Stoompijpje
 • 3 temperatuurniveaus
 • Groot LCD-display
 • 3 niveaus voor bonen malen
 • Metalen conische maalschijf
 • 2 kopjes tegelijk zetten

Nadelen

 • Melk opschuimen kan alleen handmatig
 • Veel geluid bij het malen van koffiebonen
 • Niet te bedienen met een smartphone

Score 9.0

Prijs / kwaliteit 9.2

Functionaliteiten 8.8

Gebruiksvriendelijkheid 9.0

4 Sage Barista Express Stainless Steel

Sage Barista Express Stainless Steel

De Sage Barista Express Stainless Steel is een koffiezetapparaat met bonen van hoogwaardige kwaliteit. Met dit apparaat wordt je een echte barista. In minder dan een minuut heb je een uitstekende koffie gezet. Houd de portafilter onder de koffiemaler, zet de portafilter vervolgens vast in het apparaat, klik op het knopje en klaar is Kees. Anders dan bij andere koffiezetapparaten worden de bonen gemaald en daarna direct gebruikt. Zo komen de smaken van de bonen natuurlijk het beste naar voren. Bij dit koffiezetapparaat krijg je een melkkan van RVS om de melk in op te schuimen onder het stoompijpje. Dit is trouwens niet zomaar een melkkan, deze helpt je namelijk bij het bepalen van de juiste temperatuur. Er zit een thermometer in die groen kleurt wanneer de melk op de juiste temperatuur is. De Sage Barista Express Stainless Steel heeft een waterreservoir van 2 liter, een bonenreservoir voor 250 gram koffiebonen en het beschikt over 16 maalstanden voor deze koffiebonen.

Voordelen

 • Gemaakt van RVS
 • 2 liter waterreservoir
 • 16 maalstanden
 • 2 kopjes tegelijk
 • Stoompijpje
 • RVS melkkan met thermometer

Nadelen

 • Melk opschuimen kan alleen handmatig
 • Geen display
 • Niet te bedienen met een smartphone

Score 8.8

Prijs / kwaliteit 8.9

Functionaliteiten 9.2

Gebruiksvriendelijkheid 8.3

5 Philips 5400 EP5447/90

Philips-5400-EP544790psdb

De Philips 5400 EP5447/90 is een volautomatisch koffiezetapparaat met bonen. Consument kunnen met dit apparaat kiezen uit maar liefst 12 verschillende dranken. Dit alles kan zonder zelf de melk op te schuimen. Melk opschuimen doet het Lattego-melksysteem van Philips namelijk voor je. Het apparaat heeft een waterreservoir van 1,8 liter, een bonenreservoir geschikt voor 275 gram koffiebonen en een vermogen van 1.500 watt. Bij het schoonmaken kan ervoor gekozen worden om de AquaClean producten te gebruiken. Zo maak je het apparaat nog sneller en beter schoon. Het melkreservoir is gemakkelijk schoon te maken door het bakje even onder de kraan te houden.

Voordelen

 • Automatische melkopschuimer
 • Keuze uit 12 dranken
 • Gebruikersprofielen aanmaken
 • Eenvoudig te reinigen
 • 100% keramische molens

Nadelen

 • Niet te bedienen met een smartphone
 • 1 koffie tegelijk

Score 8.7

Prijs / kwaliteit 7.7

Functionaliteiten 9.4

Gebruiksvriendelijkheid 9.0

6 Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW

Siemens koffieapparaat

De Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW is een uitgebreid koffiezetapparaat dat 7 verschillende dranken kan zetten. De Siemens EQ.6 Plus s100 heeft een bonenreservoir voor 300 gram bonen, een waterreservoir met een inhoud van 1,7 liter en een vermogen van 1.500 watt. Het apparaat is gemakkelijk te reinigen met behulp van de reinigingstabletten van Siemens. Je hoeft slechts één tablet in het vakje van de gemalen koffie te leggen, op het start/stop knopje te drukken, het waterreservoir te legen en het waterfilter te verwijder.

Voordelen

 • 2 kopjes tegelijk zetten
 • LCD-scherm
 • Keramische maalschijven
 • Automatische melkopschuimer

Nadelen

 • Apparaat maakt relatief veel geluid
 • Niet te bedienen met een smartphone

Score 8.6

Prijs / kwaliteit 8.2

Functionaliteiten 9.2

Gebruiksvriendelijkheid 8.4

7 Krups Arabica Automatic EA8160

Krups koffieapparaat

De Krups Arabica Automatic is een volautomatisch koffiezetapparaat met bonen. Allerlei voorkeuren zijn met dit apparaat in te stellen. Denk aan de sterkte van de koffie, de temperatuur, het watervolume en de maalgraad. Met de mogelijkheid om twee gebruikersprofielen aan te maken, heb je jouw ideale koffie met slechts 1 druk op de knop. Het melkreservoir biedt de mogelijkheid om naast een gewone koffie ook bijvoorbeeld een cappuccino of latte te bereiden. Het apparaat heeft een waterreservoir van 1,7 liter en een bonencontainer geschikt voor 260 gram bonen. De Krups Arabica Automatic werkt bij het schoonmaken ook erg gebruiksvriendelijk. Er zijn namelijk 3 verschillende schoonmaakprogramma’s beschikbaar voor reiniging en ontkalking.

Voordelen

 • Automatische melkopschuimer
 • 2 dranken tegelijk zetten
 • LCD-scherm
 • Metalen conische maalschijf

Nadelen

 • Niet te bedienen met een smartphone
 • Geen stoompijpje

Score 8.5

Prijs / kwaliteit 8.4

Functionaliteiten 8.9

Gebruiksvriendelijkheid 8.2

8 De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS 

De'Longhi koffiezetapparaat

De De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS is een koffiezetapparaat van hoogwaardige kwaliteit met veel verschillende functionaliteiten. Het apparaat beschikt over een automatische melkopschuimer, waardoor dranken als een latte en cappuccino met slechts 1 druk op de knop te maken zijn. Anders dan met de meeste andere apparaten is het mogelijk om warme chocolademelk te bereiden. Hier is een apart reservoir voor gemaakt. Dit koffiezetapparaat heeft een waterreservoir van 2 liter, een bonenreservoir voor 400 gram bonen, een melkreservoir en een reservoir voor chocolademelk. De volgende dranken zijn beschikbaar met de De De’Longhi PrimaDonna Elite: cappuccino, chocolademelk, doppio, dubbele espresso, espresso, espresso macchiato, flat white, latte macchiato, lungo, ristretto.

Voordelen

 • Gemaakt van RVS
 • Te bedienen met je smartphone
 • Automatische melkopschuimer
 • Chocolademelk mogelijk
 • LCD-scherm

Nadelen

 • Maakt relatief veel geluid
 • Geen stoompijpje

Score 8.4

Prijs / kwaliteit 7.6

Functionaliteiten 9.2

Gebruiksvriendelijkheid 8.4

9 Jura E6 – Dark Inox – 2020

Jura koffiezetapparaat

De Jura E6 Dark Inox is een eenvoudig koffiezetapparaat met bonen. Met dit apparaat kunnen er 11 verschillende dranken gemaakt worden. Dit kan allemaal vanuit het LCD-display. Het apparaat heeft waterreservoir van 1,9 liter, een bonenreservoir voor 260 gram bonen en een reservoir voor de melk. Gebruikers van dit apparaat kunnen verschillende voorkeuren instellen. Zo is het mogelijk om de sterkte, temperatuur en hoeveel van de koffie te bepalen. Na iedere 180 bereidingen dient het reinigingsprogramma doorlopen te worden. Een onderdeel hiervan is om een reinigingstablet in het apparaat te plaatsen. Deze dienen apart aangeschaft te worden. Het is niet nodig om de Jura E6 te ontkalken. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van een waterfilter. Deze dient na een x aantal bereidingen vervangen te worden.

Voordelen

 • Automatische melkopschuimer
 • 2 kopjes tegelijk zetten
 • LCD-scherm
 • Eenvoudig te bedienen
 • Bedienen via de app

Nadelen

 • Geen stoompijpje

Score 8.3

Prijs / kwaliteit 7.5

Functionaliteiten 8.9

Gebruiksvriendelijkheid 8.5

10 De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B

De'Longhi Dinamica

De De’Longhi Dinamica ECAM is een compact koffiezetapparaat waarmee je kunt kiezen uit een groot aanbod aan warme dranken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de automatische melkschuimer. Dit koffiezetapparaat heeft een bonenreservoir voor 300 gram aan bonen, een waterreservoir van 1,8 liter en een melkreservoir. Je kunt de dranken naar eigen smaak personaliseren. Het is mogelijk om de temperatuur, sterkte en hoeveelheid in te stellen. Dankzij de geheugenfunctie kunnen voorkeuren in gebruikersprofielen worden opgeslagen.

Voordelen

 • Automatische melkopschuimer
 • 2 kopjes tegelijk zetten
 • LCD-scherm
 • Compact design
 • Geheugenfunctie

Nadelen

 • Geen stoompijpje
 • Niet te bedienen met een smartphone

Score 8.1

Prijs / kwaliteit 7.6

Functionaliteiten 8.5

Gebruiksvriendelijkheid 8.2

Conclusie

Uit ons onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de Philips 2200 EP2224/10 de beste optie is als het gaat om koffiezetapparaten met bonen. Voor de prijs van dit apparaat krijg je meer dan voor hetzelfde geld bij andere aanbieders. Er zit een stoompijpje aan waarmee je naar eigen wens melk kunt opschuimen. Daarnaast is het mogelijk om twee kopjes tegelijkertijd te zetten. Zo is het niet nodig om lang voor het apparaat te wachten wanneer je bijvoorbeeld bezoek ontvangt. Een kopje koffie is met de Philips 2200 EP2224/10 vrijwel volledig te personaliseren. De sterkte, hoeveelheid en de temperatuur zijn aanpasbaar. Er is een LCD-scherm aanwezig dat dit proces een stuk eenvoudiger maakt.