Beste Airfryer [2023]

In deze review vind je alles wat je moet weten voor de aankoop van een nieuwe airfryer. Wij hebben maar liefst 38 verschillende airfryers getest en vergeleken. Daarbij hebben wij een selectie gemaakt van de 10 beste opties voor de consument, deze is onderaan de pagina te vinden.

Top 5 beste Airfryers

Philips Avance Airfryer

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Best getest
logo van CoolBlue
Philips Airfryer

Philips Airfryer Essential HD9252/90

Goedkoopste
logo van CoolBlue
Philips Airfryer

Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

Stijlvolste
logo van CoolBlue
Tefal Airfryer

Tefal Easy Fry Precision EY4018

logo van CoolBlue
Princess airfryer

Princess 182060

Beste kwaliteit
logo van CoolBlue

Om je zo goed mogelijk te begeleiden in het proces van je nieuwe aankoop hebben wij deze review uit verschillende onderdelen opgebouwd. Als eerste leggen wij je uit hoe we tot onze onderzoeksresultaten zijn gekomen. Daarna vertellen wij je waar je goed op moet letten bij het kopen van een airfryer. Ten slotte geven wij je uitgebreide informatie over de specifieke producten en waar je deze aan kunt schaffen.

Ons onderzoek

Als voorbereiding op het schrijven van dit artikel zijn wij een onafhankelijk onderzoek gestart naar de beschikbare airfryers op de markt. De rang van iedere airfryer is gebaseerd op een aantal criteria. Wij hebben de nadruk gelegd op de gebruiksvriendelijkheid, de functionaliteiten en de prijs / kwaliteit verhouding. Per artikel geven wij een eigen omschrijving van het product en de voor- en nadelen van het product ten opzichte van de andere producten. Aan de rechterkant van de omschrijving zijn er een aantal buttons die je doorverwijzen naar de door ons goedgekeurde websites. Op één van de buttons is er bij ieder artikel een tag aanwezig die de goedkoopste optie weergeeft.

Om tot deze top 10 te komen hebben wij:

 • 38 producten getest
 • 114 klantervaringen gelezen
 • 6 webshop uitgeprobeerd

Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Een airfryer is erg handig wanneer je snel een maaltijd wilt bereiden of gewoon zin hebt in een snack. De reden dat mensen minder vaak eten frituren is omdat dit simpelweg ongezond is. Dit komt door de frituurolie die geabsorbeerd worden door de snacks. Met een airfryer is dit verleden tijd. Een airfryer is een heteluchtfriteuse. Door hete lucht te laten circuleren wordt het eten in de airfryer gegaard en ontstaat er een knapperige buitenkant. Met een airfryer kun je eten bakken, braden, grillen en frituren. Airfryers zijn eenvoudig schoon te maken ten opzichte van frituurpannen.

Verschillende standen

Airfryers hebben verschillende standen en programma’s. Dit maakt het mogelijk om verschillende maaltijden in een airfryer te bereiden. Zo beschikken veel airfryers over bijvoorbeeld een grillstand, frituurstand, ontdooistand en zelfs een pizzastand. Vaak verschillen deze standen slechts in de temperatuur en de tijd van het programma.

Vetfilter

Met een vetfilter wordt het schoonmaken van de airfryer een stuk eenvoudiger. Daarnaast bevat de bereide maaltijd een stuk minder olie met een vetfilter. Zo krijg je een stuk minder ongezonde voedingsstoffen in je lichaam.

Inhoud

De inhoud van een airfryer bepaald hoeveel eten er in kan. Er zijn hier grote verschillen in tussen airfryers. Een grote airfryer heeft als voordeel dat er veel eten in kan. Het nadeel hiervan is dat zo’n airfryer een stuk meer schoonmaakwerk met zich meebrengt.

Gebruiksvriendelijkheid

De ene airfryer is gebruiksvriendelijker dan de andere. Dit heeft onder ander met de bediening te maken. Zo beschikken veel airfryers over verschillende programma’s. Met zulke programma’s is de airfryer de chef in huis. De temperatuur en de tijdsduur zijn vooringesteld per etenswaar. Zo hoef je alleen nog de maaltijd te selecteren en doet de airfryer het werk. Daarnaast zijn er grote verschillen in de schoonmaakvriendelijkheid van airfryers. Een airfryer dat vaatwasserbestendig is kan een stuk eenvoudiger schoongemaakt worden dan een airfryer die dat niet is.

Wat is de beste fondueset?

Op basis van ons onderzoek hebben wij een top 10 van beste airfryers samengesteld.

1 Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Philips Avance Airfryer

De Philips Avance Airfryer XXL beschikt over een grote inhoud. Zo kun je bijvoorbeeld met het hele gezin friet eten zonder dat je meerdere keren de mand hoeft te vullen. Dankzij de Fat Removal technologie worden vetdeeltjes uit de hete lucht gefilterd. Zo bevat je maaltijd nog minder vet. Deze airfryer is eenvoudig te bedienen en schoon te maken. Er zijn 5 verschillende programma’s die bijna al het werk uit handen nemen. Bovendien zijn de los te maken delen vaatwasserbestendig. Hierdoor hoef je de airfryer niet langdurig met de hand schoon te maken, maar kunnen de onderdelen rechtstreeks de vaatwasser in.

Voordelen

 • 5 snelkeuze programma’s
 • vaatwasserbestendig
 • 1,4 kg bakcapaciteit
 • Maximaal 200 °C
 • 2250 watt vermogen

Nadelen

 • Lastig op te pakken

Score 9.4

Prijs / kwaliteit 9.1

Functionaliteiten 9.4

Gebruiksvriendelijkheid 9.7

2 Philips Airfryer Essential HD9252/90

Philips Airfryer

De Philips Airfryer Essential HD9252/90 is een compacte airfryer met veel verschillende functionaliteiten. Het apparaat heeft 7 verschillende programma’s en een digitaal display. Daarnaast beschikt het over een bakcapaciteit van 0,8 kg. Bij behoefte aan meer inhoud is het aan te raden om te kiezen voor de XL of XXL versie. Dankzij de technologie van Philips hebben de bereide maaltijden tot wel 90% minder vet. Dit maakt een patatje een stuk minder ongezond. Alle losse delen van de airfryer zijn vaatwasserbestendig. Dit maakt het apparaat zeer schoonmaakvriendelijk.

Voordelen

 • Rapid Air-technologie
 • Vaatwasserbestendig
 • Maximaal 200 °C
 • 1400 watt vermogen

Nadelen

 • 0,8 kg bakcapaciteit

Score 8.9

Prijs / kwaliteit 9.5

Functionaliteiten 8.4

Gebruiksvriendelijkheid 8.8

3 Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

Philips Airfryer

De Philips Airfryer XXL Premium is een grote airfryer met een bakcapaciteit van 1,4 kg. Dit maakt deze airfryer geschikt voor het tegelijkertijd bereiden van 6 porties. Het apparaat beschikt over 5 programma’s tot een temperatuur van 200 °C. De losse delen zijn vaatwasserbestendig. Dit maakt deze airfryer zeer gebruiksvriendelijk. Dankzij de Smart Sensing-techonologie worden de tijd en temperatuur tijdens het bereiden automatisch aangepast. Zo wordt het eten perfect gaar en daarmee het lekkerst.

Voordelen

 • Warmhoud- en opwarmfunctie
 • 2225 watt vermogen
 • 1,4 kg bakcapaciteit
 • Maximaal 200 °C
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen

 • 0,8 meter snoerlengte

Score 8.8

Prijs / kwaliteit 8.5

Functionaliteiten 8.9

Gebruiksvriendelijkheid 9.0

4 Tefal Easy Fry Precision EY4018

Tefal Airfryer

Met de Tefal Easy Fry Precision krijg je waar voor je geld. De prijs ligt rond de 100 euro. Voor dit geld beschik je over een airfryer met een bakcapaciteit van 1,2 kg en een vermogen van 1500 watt. Daarnaast zijn er 8 programma’s aanwezig in het apparaat. Zo kun je vrijwel iedere maaltijd op de juiste wijze bereiden. Deze programma’s zijn eenvoudig via het LCD-display te bedienen, erg handig natuurlijk. Bovendien is het apparaat na gebruik gemakkelijk schoon te maken. Dit komt door de lade en mand die vaatwasserbestendig zijn. Het nadeel van dit apparaat is dat er geen warmhoudfunctie beschikbaar is.

Voordelen

 • 1,2 kg bakcapaciteit
 • LCD-scherm
 • Vaatwasserbestendig
 • 8 programma’s
 • 1500 watt vermogen

Nadelen

 • Geen warmhoudfunctie

Score 8.7

Prijs / kwaliteit 9.3

Functionaliteiten 8.0

Gebruiksvriendelijkheid 8.8

5 Princess 182060

Princess airfryer

De Princess 182060 is een betaalbare airfryer met een bakcapaciteit van 1 kg. Dit maakt het apparaat geschikt voor het bereiden van ongeveer 4 porties tegelijk. Je hebt keuze uit 8 verschillende programma’s om je maaltijd te bereiden. Deze programma’s hebben ieder een eigen combinatie van temperatuur en tijdsduur. De minimale temperatuur is 50 graden en de maximale temperatuur is 200 graden. Er is een deurfilter aanwezig die het overgrote gedeelte van de baklucht filtert. Het nadeel van dit apparaat is dat de onderdelen niet vaatwasserbestendig zijn. Daardoor is het alleen mogelijk om de onderdelen met de hand te wassen. Dit kost natuurlijk extra tijd en moeite.

Voordelen

 • 1 kg bakcapaciteit
 • 8 programma’s
 • Geurfilter
 • 1700 watt vermogen
 • Maximaal 200 °C

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig

Score 8.5

Prijs / kwaliteit 9.3

Functionaliteiten 8.2

Gebruiksvriendelijkheid 8.0

6 Philips Airfryer Essential HD9200/90

Philips Airfryer zwart

De Philips Airfryer Essential HD9200/90 is een compacte airfryer die aan te schaffen is tegen een scherpe prijs. Met deze airfryer kun je grillen, bakken, braden en frituren. De temperatuur en tijd zijn eenvoudig in te stellen met de 2 draaiknoppen. Dit maakt het apparaat simpel en eenvoudig te bedienen. Na gebruik is dit apparaat gemakkelijk schoon te maken. De airfryer is namelijk zowel met de hand als met de vaatwasser te reinigen. Het nadeel van dit apparaat is dat er geen display aanwezig is. Een display maakt het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende programma’s te gebruiken. Daarnaast kan het zijn dat de bakcapaciteit van 0,8 kg niet voldoende is voor grotere gezinnen.

Voordelen

 • Maximaal 200 graden
 • Vaatwasserbestendig
 • 1400 watt vermogen

Nadelen

 • Geen display
 • 0,8 kg bakcapaciteit

Score 8.4

Prijs / kwaliteit 9.0

Functionaliteiten 8.0

Gebruiksvriendelijkheid 8.2

7 Ninja AF400EU Airfryer XXL

Ninja Airfryer XXL

Met de Ninja Foodi AF400EU beschik je over een airfryer met maar liefst 9,5 liter inhoud. Daarnaast heeft het apparaat 2 manden in plaats van 1. Zo kun je 2 verschillende maaltijden tegelijkertijd bereiden. Er zijn hiervoor 6 verschillende programma’s beschikbaar. Deze hebben een temperatuur van maximaal 240 graden. Dit maakt het apparaat ook meteen geschikt voor grillen. De losse onderdelen van deze airfryer zijn vaatwasserbestendig. Zo hoef je de manden niet langdurig met de hand te schrobben. Let er wel op dat deze airfryer relatief groot is en daarmee ook zwaarder.

Voordelen

 • 9,5 liter inhoud
 • 6 programma’s
 • 2 manden
 • 2470 watt
 • Maximaal 240 °C

Nadelen

 • 8,9 kg gewicht

Score 8.2

Prijs / kwaliteit 7,9

Functionaliteiten 8.4

Gebruiksvriendelijkheid 8.3

8 Inventum GF500HLD

Inventum airfryer

De Inventum GF500HLD is een hetelucht friteuse met 8 verschillende programma’s. Iedere programma heeft zijn eigen temperatuur en tijdsduur. Zo bereid je verschillende maaltijden zonder er al te veel moeite in steken. Met dit apparaat kun je tot wel 4 porties tegelijkertijd bereiden. Deze porties bevatten natuurlijk een stuk minder vet dan wanneer deze met de frituurpan gemaakt zouden zijn. De los te maken delen van deze airfryer zijn volledig vaatwasserbestendig. Zo heb je het apparaat snel en eenvoudig schoon na gebruik. Bij problemen met dit apparaat sta je er gelukkig niet alleen voor. Er zit namelijk standaard 5 jaar Inventum garantie op.

Voordelen

 • Maximaal 200 °C
 • Bakcapaciteit van 1 kg
 • 8 verschillende programma’s
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen

 • Geen geurfilter

Score 8.0

Prijs / kwaliteit 8.2

Functionaliteiten 8.0

Gebruiksvriendelijkheid 7.8

9 Princess 182051

Princess Airfryer

De princess 182051 heeft een bakcapaciteit van 1,4 kg. Dit maakt het mogelijk om voor het hele gezin te frituren, grillen, bakken, braden en roosteren. Bovendien is hier weinig inspanning nodig. Het apparaat heeft namelijk maar liefst 7 verschillende programma’s. Deze verschillen op temperatuur en tijdsduur. De mand is vaatwasserbestendig. Zo ben je na het koken snel klaar met de afwas. Op het display bevindt zich een handig dashboard waarop je bepaalde instellingen kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur en stand. De nadelen van dit apparaat zijn dat het display krasgevoelig is en er relatief veel geluid vrijkomt bij het koken.

Voordelen

 • Maximaal 200 °C
 • 1,4 kg bakcapaciteit
 • 7 verschillende programma’s
 • 1700 watt vermogen
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen

 • Krasgevoelig display
 • Relatief veel geluid

Score 7,9

Prijs / kwaliteit 8.2

Functionaliteiten 7.7

Gebruiksvriendelijkheid 7.8

10 Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058

Tefal EY5058

De Tefal Easy Fry & Grill Precision is een airfryer met 8 verschillende programma’s. Met deze programma’s kunnen gebruikers onder andere grillen. Dit maakt het apparaat geschikt om vlees te braden. Deze airfryer heeft dus een stuk meer functionaliteiten dan een frituurpan. Bovendien zijn de bereide maaltijden een stuk gezonder. De maaltijden bevatten tot wel 70% minder vet. De Tefal Easy Fry & Grill Precision is dankzij de deurfilter binnen te gebruiken zonder dat er te veel baklucht in de ruimte komt. Het nadeel van deze airfryer is dat de snoerlengte slechts 0,9 meter is. Natuurlijk is dit probleem met een verlengsnoer eenvoudig op te lossen.

Voordelen

 • 8 programma’s
 • Geurfilter
 • 1400 watt
 • Maximaal 200 °C

Nadelen

 • 0,9 snoerlengte

Score 7,7

Prijs / kwaliteit 8,0

Functionaliteiten 7,5

Gebruiksvriendelijkheid 7,6

Conclusie

De Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 is het beste uit onze test gekomen. Het apparaat beschikt over veel moderne features. Zo wordt er Fat Removal-technologie toegepast die ervoor zorgt dat je maaltijd nog minder vetten bevat. Daarnaast wordt er Rapid Air-technologie toegepast die het mogelijk maakt om de maaltijd 1,5 keer sneller dan een oven te bereiden. Als laatste is er Smart Sensing-techonologie opgenomen in het systeem. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur tijdens het bereiden aangepast wordt. Zo wordt je gerecht optimaal gaar. Het bereiden van een maaltijd is dankzij deze features in combinatie met de verschillende programma’s vrijwel volledig te automatiseren. De Smart Sensing-techonologie is vaatwasserbestendig. Zo heb je de airfryer na gebruik snel en eenvoudig weer schoon.

Veelgestelde vragen

Wat is een airfryer?

Een airfryer is een keukenapparaat waarin voedsel wordt bereid door er hete lucht in te laten circuleren. In een airfryer kun je eten frituren, grillen, bakken en braden. Het wordt ook wel gezien als een vervanger voor de frituurpan. Het eten uit een airfryer bevat alleen tot wel 90% minder vet. Dit maakt het natuurlijk een stuk gezonder. Dankzij de nieuwe technologieën merk je vrijwel geen verschil tussen de snacks uit de verschillende apparaten. Snacks uit een airfryer zijn vaak net zo lekker en knapperig als de snacks uit een frituurpan.

Zijn snacks uit de airfryer gezond?

Het is niet zo dat opeens al het eten uit een airfryer gezond is. Snacks zoals een frikandel of kroket zijn namelijk niet de meest gezonde opties. Een snack uit een airfryer is wel gezonder dan een snack uit een frituurpan. Dit komt doordat een snack uit een airfryer niet in vet wordt gebakken maar in hete lucht. Zo bevat de maaltijd een stuk minder vet.

Kunnen alle snacks in de airfryer?

In principe wel, maar bij oven of airfryer variant heb je een veel grotere zekerheid van slagen. Vooral bij gepaneerde snacks is het aan te raden om te kiezen voor deze varianten. Zo worden je snacks een stuk krokanter en merk je minder verschil ten opzichte van dezelfde snack uit een frituurpan.