Audible

Audible

Audible is de grootste aanbieder van luisterboeken abonnementen ter wereld. Het Amerikaanse bedrijf bestaat al sinds 1995 en werd in 2008 gekocht door Amazon. Sindsdien is de dienst geïntegreerd in andere diensten van Amazon en maakten zij ook eigen producties in de vorm van Audible Originals. Dit zijn audioboeken die geen fysieke boek versie of e-book versie hebben.

Belangrijk om te weten, is dat er vooral Engelstalige luisterboeken beschikbaar zijn. Ben je op zoek naar Nederlandse luisterboeken? Dan is Audible misschien niet wat je zoekt.

Abonnementen en prijzen

Prijzen van abonnementen zijn verschillend. Audible heeft 4 verschillende abonnementen: Audible, Audible Plus, Audible Premium Plus en Audible Premium Plus Annual. 

Audible

Audible kost, nadat de gratis proefperiode afgelopen is, £7,99/ maand. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot de ‘Plus Catalogue’ met duizenden Audible Originals, podcasts en luisterboeken. Hierbij krijg je maandelijks 1 ‘credit’ om je favoriete titel te downloaden en te bewaren.

Audible Plus

Het abonnement Audible Plus geeft je toegang tot duizenden e-books, audioboeken en podcasts. Voor dit abonnement betaal je £14,99/ maand. Binnen dit abonnement krijg je 2 ‘credits’. Hiermee kan je elke titel die je ook maar wilt downloaden. Daarbuiten heb je onbeperkt toegang tot de ‘Plus Catalogue’ met duizenden Audible Originals, podcasts en luisterboeken.

Audible Premium Plus

Het Audible Premium Plus abonnement geeft je onbeperkt toegang tot de ‘Plus Catalogue’ met duizenden Audible Originals, podcasts en luisterboeken. Daarbij krijg je 12 ‘credits’ waarmee je titels kunt downloaden en bewaren. Voor dit abonnement betaal je jaarlijks £69,99.

Audible Premium Plus Annual

Het Audible Premium Plus Annual is het meest uitgebreide abonnement. Hierbij ontvang je 24 ‘credits’ om je favoriete boek te downloaden en op te slaan. Daarbij krijg je, net zoals bij de andere abonnementen, beschikking tot de ‘Plus Catalogue’. Voor dit abonnement betaal je jaarlijks £109,99.

Audible Silver

Als je de credits niet kunt opmaken, kan de Audible Silver wat voor jou zijn. Met dit abonnement betaal je £14,95 per 2 maanden en ontvang je iedere 2 maanden 1 credit. De helft van de credits voor de helft van de prijs.

Voor- en nadelen

Audible heeft zoals iedere aanbieder voor- en nadelen.

Voordelen:

 • De credits die je inwisselt voor audioboeken blijven voor altijd bewaard
 • Je hebt geen abonnement nodig, losse audioboeken aanschaffen kan ook
 • Je kunt credits opsparen voor een later moment

Nadelen:

 • De meeste boeken zijn Engelstalig

Audible opzeggen

Opzeggen via de website

 1. Ga naar Audible.com
 2. Klik op ‘Accountgegevens’ en log in met je Audible/Amazon-accountgegevens.
 3. Klik op ‘Annuleer lidmaatschap’ onder het tekst vak met je huidige lidmaatschapsinformatie.
 4. Kies de reden voor opzegging en volg de instructies. Nadat je klaar bent, ontvang je een bevestiging per e-mail.

Opzeggen via een iOS app

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone, iPad of iPod touch.
 2. Tik op ‘uw naam’.
 3. Tik op ‘Abonnementen’. (Als je ‘Abonnementen’ niet ziet, tik je in plaats daarvan op ‘iTunes & App Stores’. Tik vervolgens op je Apple ID, tik op ‘Apple ID weergeven’, meld je aan, scrol omlaag naar ‘Abonnementen’ en tik op ‘Abonnementen’).
 4. Tik op het abonnement dat je wilt beheren.
 5. Tik op ‘Abonnement annuleren’. Als je ‘Abonnement annuleren’ niet ziet, is het abonnement al opgezegd en wordt het niet verlengd.

Opzeggen via een Google Play account

 1. Open de Google Play Store-app op uw Android-toestel.
 2. Tik op je profielfoto rechtsboven om het profielmenu te openen.
 3. Tik op ‘Betalingen en Abonnementen’ en vervolgens op ‘Abonnementen’.
 4. Zoek Audible en tik op ‘Abonnement annuleren’.

Audible aanbiedingen

Hieronder staan enkele kortingscodes van Audible. Dit betreffen actuele kortingscodes.

Luister 30 dagen gratis

Met deze basisaanbieding kun je 30 dagen ongelimiteerd gratis gebruik maken van de gehele catalogus van Audible. Dit aanbod geeft je de mogelijkheid om de app te leren kennen.

Krijg 15% korting op je bestelling

Met de code ‘AUD15’ krijg je 15% korting op je bestelling bij Audible.

Veelgestelde vragen

Wat is Audible?

Audible is een lidmaatschap service die klanten voorziet van ’s werelds grootste selectie van audioboeken, maar ook podcasts, exclusieve ‘Originals’ en nog veel meer. Download de gratis Audible-app om te beginnen met luisteren op je iOS- of Android-apparaat.

Is Audible gratis? 

Nee, Audible is niet gratis. Wel kun je een gratis proefperiode starten van 30 dagen. Na deze gratis proefperiode loopt je abonnement door in een basisabonnement die £7,99 kost. Verder kun je kiezen uit andere uitgebreidere abonnementen.

Kan ik ook luisterboeken in het Nederlands beluisteren?

Als je op zoek bent naar Nederlandstalige luisterboeken is Audible niet geschikt voor jou.

Wat is een ‘credit’? 

Een credit is een tegoed voor een luisterboek. Je kunt dit tegoed inwisselen voor een audiobook naar keuze. Deze wordt voor je bewaard ongeacht de oorspronkelijke prijs.

Hoe werkt de gratis proefperiode?

Voor ieder abonnement kun je 30 dagen gratis gebruik maken van de proefperiode. Hierbij heb je onbeperkt toegang tot de catalogus van Audible.